لاک ناخن یکی از وسایلی است که این روزها در همه خانهها پیدا میشود. این وسیله مثل کرم پودر یا پنکیک نیست که استفادهاش محدودیت سنی خاصی داشته باشد. ضمن اینکه خیلی هم تابستانه یا زمستانه نیست و معمولاً با رنگ لباس و نوع مهمانی ست میشود. به همین دلیل هم به جرئت میتوان گفت که هیچ خانهای خالی از لاک ناخن نیست. از کودک دوسه ساله گرفته تا زنان میانسال، رابطه خوبی با لاک ناخن داشته و دارند. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در این مقاله با شما درباره لاک ناخن صحبت کنیم. اینکه این وسیله چقدر مفید یا مضر است، چه انواعی دارد و چه افرادی نباید از آن استفاده کنند، موضوع بحث امروز ماست. همراه ما باشید.
قبل از هر چیز اجازه دهید بحث درباره لاک ناخن را با معرفی انواع لاک شروع کنیم. خیلیها در نگاه اول لاک ها را به دو دسته مات و شاین یا همان براق تقسیم میکنند. این در حالی است که در دنیای وسیع لاک های ناخن میتوان سراغ لاک کروم یا آینهای، لاک متالیک، لاک اکیلی و لاک ژلهای هم رفت. در این بین چند نوع محصول دیگر هم در خانواده لاک ها وجود دارند که بیشتر جنبه درمانی دارند تا بحث زیبایی ناخن. برای مثال لاک تلخ را برای جلوگیری از عادت ناپسند جویدن ناخن استفاده میکنند. همچنین تاپ کوت و بیس کوت برای استحکام ناخن و زیبایی نهایی لاک استفاده میشود. در مقاله زیر بهتفصیل همه انواع لاک ناخن را توضیح دادایم.
ناگفته پیداست که بیش از ۹۰درصد مردم از لاک ناخن برای زیباتر شدن دستان خود استفاده میکنند؛ اما آیا این همه چیز درباره لاک ناخن است؟ به عبارتی آیا لاک ناخن هیچ فایده دیگری ندارد که بتوان به آن استناد کرد؟ پاسخ ما منفی است. این روزها انواع مختلف لاک ناخن وارد بازار شده است که علاوه بر زیبایی، به استحکام ناخن نیز کمک شایانی میکند. برای مثال لاک های ویتامینه حاوی انواع مواد ضروری برای رشد ناخن هستند که به درمان ناخن های سست و شکننده میپردازند. همان طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، برخی از لاک ها نیز برای جلوگیری از عادت جویدن ناخن طراحی شدهاند.
قبل از اینکه بخواهیم درباره لاک ناخن و مضراتش صحبت کنیم، اجازه دهید درباره مواد سازنده این محصول صحبت کنیم. همان طور که میدانید در گذشته، ماده اصلی لاک، همان رنگهای ساختمانی بود. با این تفاوت که قدری غلیظتر بود تا روی ناخن بماند و خیلی زود خشک شود. بیشک چنین لاکی حتی برای یک بار استفاده نیز مضر است و آسیب فراوانی به پوست و ناخن وارد میکند. مواد شیمیایی موجود در چنین لاکهایی بهراحتی از طریق خون وارد بدن شده و به بافتهای آن آسیب میزند. از سوی دیگر گاز حاصل از تبخیر لاک وارد ریه شده و آن را پس از مدتی حساس میکند. همچنین استفاده مکرر از لاک باعث زردی و شکنندگی ناخن میشود. در مقاله زیر درباره مضرات لاک بیشتر صحبت کردهایم.
درباره لاک ناخن برای کودکان و جواز استفاده از آن نیز بحثهای مختلفی وجود دارد. این روزها در بازار لاکهای کوچک با فرچهها و شیشههای کوچک و فانتزی و رنگهای کودکانه بسیار جذاب وجود دارد. این لاک ها آنقدر دوستداشتنی هستند که کمتر کسی میتواند در برابر خریدشان مقاومت کند. پرسش اینجاست که آیا این محصولات برای کودکان کاملاً سالم و بیخطر هستند؟ در پاسخ باید بگوییم که متأسفانه خیر.
شما به غیر از برندهای کاملاً استاندارد و شناخته شده، اجازه ندارید از هر نوع لاکی برای کودک خود استفاده کنید. کودکان عادت دارند مدام انگشتشان را در دهانشان قرار دهند و با این کار هر بار حجم زیادی از مواد شیمیایی موجود در لاک وارد بدن آنها میشود. از سوی دیگر کودکان در سن رشد هستند و این مواد مصنوعی و شیمیایی، روند رشد آنها را با اخلال مواجه میکند. با قاطعیت میتوان گفت که بهتر است سلامت کودکان خود را فدای زیبایی مصنوعی نکنید.
کودکان فرشتگانی هستند که بدون هیچ آرایشی زیبا و خواستنی میشوند. به بهانه زیباترکردن آنها، از مواد شیمیایی استفاده نکنید و سلامتشان را در معرض خطر قرار ندهید.
در مقالات گذشته اردمی با شما درباره مضرات آرایش در دوران بارداری صحبت کردیم. یکی از وسایل آرایشی ممنوعه برای زنان باردار، لاک ناخن است. میدانید که مواد مضر موجود در لاک ناخن از طریق خون وارد بدن شده و از طریق بند ناف به جنین منتقل میشود. با این توضیح بهتر است با یک مانیکور ساده، دوران بارداری خود را پشت سر بگذارید و سراغ لاک ناخن نروید. اگر هم اصراری برای استفاده از لاک دارید، با کمک راهنمایی که در مقاله زیر آمده است، از لاک استفاده کنید.
لاک پاک کن محلول حلالی است که بهصورت سنتی استون و پدهای مختلف در بازار وجود دارد. درباره لاک پاک کن و انواع آن در مقالات دیگر صحبت کردهایم. آنچه مهم است این است که برای پاک کردن لاک ناخن باید سراغ محلولهای غیر استونی بروید. استون با اینکه در پاک کردن ناخن عملکرد قوی و سریعی دارد؛ اما مضرات فراوانی هم دارد که در درازمدت نمودار میشود. زردشدن و شکنندگی ناخن از جمله خطرات استفاده مکرر از استون است. البته این موضوع را درباره لاک ناخن و پاک کننده آن در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از هر محصولی در نهایت مضر است.
در ویژگی لاک ناخنِ خوب آمده است که باید نه آنقدر رقیق باشد که روی ناخن ماندگاری نداشته باشد و نهچندان غلیظ باشد که روی ناخن حالت گلولهگلوله ایجاد کند. این محصول باید در حدی باشد که سریع خشک شود و برای انجام این پروسه به ماده دیگری نیاز نباشد. در این بین لاک ناخن ژله ای یا همان ژلیش ها خیلی دیر خشک میشوند. برای خشک کردن این نوع لاک ناخن چندین و چند روش پیشنهاد میشود. یکی از آنها استفاده از دستگاه یو وی است و یکی دیگر استفاده از اسپری خشک کننده لاک ناخن. مصرف روغن خوراکپزی و استفاده از یخ نیز پیشنهادهایی است که مانند نور یووی یا اسپری به خوبی جواب نمیدهد. در مقاله زیر روشهای خشک کردن لاک را برایتان گفتهایم.
در این مقاله درباره لاک ناخن و فواید و مضرات آن و همچنین درباره انواع آن صحبت کردیم. شاید این صحبتها شما را نگران کرده باشد و تصمیم گرفته باشید که لاکهایتان را دور بریزید. قبل از چنین کاری، چند لحظه صبر کنید. باید بگوییم که این روزها به لطف پیشرفت تکنولوژی، لاکهایی طراحی شدهاند که نهتنها برای پوست مضر نیستند، بلکه باعث افزایش استجکام و طول عمر ناخن نیز میشود.
منبع: ordme.com
آلودگی هوا. واژه ای که در دهه های اخیر پیش از عباراتی چون بیماری تنفسی، سرفه، تنگی نفس، تعطیلی مدارس و ... می آید. هر سال با شروع فصول سرد سال به دلیل وارونگی دما، هوای آلوده مهمان ناخوانده ی شهرهای بزرگ و صنعتی می شود. راه حل کاهش آلودگی هوا در سطح کلان، نیازمند برنامه ریزی دقیق و صرف بودجه ی بسیار است که حتی در صورت اجرایی شدن طرح های مختلف، باز هم زمان زیادی لازم است تا این آلودگی بطور کامل از بین برود. هرچند غیر از مسئولان، مردم هم باید به کاهش این آلودگی کمک کنند.
در کنار این موضوع باید این نکته را هم مدنظر داشت که طبق تحقیقات سازمان حفاظت از زیست محیط آمریکا، آلودگی هوای خانه تا 5 برابر بیش از آلودگی محیط بیرون است. بنابراین لازم است تا خانواده ها مخصوصا آنهایی که در خانه شان افرادی با بیماری های تنفسی مانند آسم، بچه های کوچک و سالمندان زندگی می کنند بیشتر مراقب سلامتی خود و خانواده شان باشند.
یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با آلودگی هوای خانگی، و همچنین درمان سرفه در خانه، درمان سرفه خشک و درمان آسم و تنگی نفس، استفاده از دستگاه تصفیه هوا است. این روزها دیدن یک تصفیه کننده هوا در خانه ها به امری معمول تبدیل شده است. تنوع مدل ها و برندها و قیمت های متفاوت آنها باعث شده است تا مشتریان این دستگاه ها در انتخاب محصول مورد نظر خود دچار تردید شوند. در این مطلب، مشخصات کلی تصفیه کننده های هوا و انواع آنها را بیان خواهیم کرد.
دستگاه های تصفیه هوا ها را براساس کارکرد و فناوری فیلتراسیون می توان به دو نوع تقسیم بندی کرد:
· مدل های فعال یا اکتیو: این نوع تصفیه کننده های هوا با استفاده از یونیزه کردن ذرات آلاینده و رسوب آنها، آلودگی را از بین می برند. این فرآیند به دلیل بهره گیری از سازوکار شیمیایی باعث تولید ازون در هوا می شود. در تابستان سال 1398 با اینکه شاخص های آلایندگی وضعیت ناسالم را نشان نمی دادند، اما در بعضی روزها غلظت ازون در هوا از حد مجاز خود فراتر می رفت.
· مدل های پسیو یا غیرفعال: این دستگاه ها مکانسیم عمل ساده ای دارند. هوا از یک سو با استفاده از فن های کم صدا به درون دستگاه کشیده می شود و پس از عبور از فیلترها، هوای پاک از سمت دیگر خارج می شود. معمولا در این مدل تصفیه کننده های هوا، فیلترهای هپا و کربن اکتیو به کار برده می شوند. امروزه تکنولوژی ساخت این فیلترها به حدی پیشرفت کرده است که قادرند تا 99.97% آلاینده های موجود در هوا را از بین ببرند.
در اغلب دستگاه های تصفیه هوا، فیلترهای هپا و کربن اکتیو وظیفه ی اصلی حذف آلودگی از هوا را بر عهده دارند.
فیلتر هپا (HEPA) ذرات بزرگتر و با قطر 3/0 میکرون را از منافذ خود عبور نمی دهد. فیلتر کربن اکتیو نیز ذرات کوچکتر را تصفیه می کند. با این حال بو و ترکیبات آلی فرّار توسط این فیلترها حذف نمی شوند اما برخی فیلترها با برخورداری از فناوری HiSiv می توانند این موارد را نیز فیلتر کنند.
عملکردهای فنی دستگاه تصفیه هوا را می توان با معیارهای زیر اندازه گیری کرد:
این شاخص که واحد آن براساس فوت مربع در یک دقیقه است، بیان می کند که دستگاه چه مقدار از آلاینده های موجود در هوا را فیلتر می کند. هرچه عدد این شاخص بالاتر باشد یعنی دستگاه تصفیه هوا میزان آلاینده های بیشتری را از هوا تصفیه می کند.
عددی که این شاخص برای هر دستگاه تصفیه هوا تعیین می کند، نشانگر تعداد دفعاتی است که می تواند هوای کل سالن یا اتاق با متراژ معین را در یک ساعت تصفیه کند.
برای افرادی که به صدا حساس هستند، ضروری است تا پیش از انتخاب یک تصفیه کننده ی هوا به میزان صدای تولید شده توسط فن یا فن های آن توجه داشته باشند. واحد اندازه گیری صدا، دسی بل است که هرچه میزان آن بالاتر رود، صدای تولید شده نیز افزایش خواهد یافت.
هر دستگاه تصفیه کننده هوا با توجه به ابعاد و میزان قدرت فن تعبیه شده در آن، حجم هوا و فضای محیطی معین و محدودی را تصفیه می کند. هرچه اندازه ی فن بزرگتر و قدرت آن بیشتر باشد، از یک طرف فضای بیشتری را تحت پوشش خود قرار می دهد و از طرف دیگر قیمت دستگاه تصفیه هوا نیز افزایش پیدا می کند. به همین دلیل باید بین فضای تحت پوشش و هزینه ی صرف شده برای تصفیه کننده ی هوا تناسبی برقرار شود. بطور مثال برای اتاق های با متراژ کوچک از دستگاه هایی استفاده شود که برای آن مساحت تولید شدهاند.
ضمانت و خدمات پس از فروش تصفیه کننده هوا یکی از مهمترین معیارهایی است که پیش از خرید دستگاه تصفیه کننده هوا باید به آن توجه کرد. از آنجا که فیلترها عمر مشخصی دارند و بعد از مدتی استفاده باید تعویض شوند، تامین این فیلترها و وجود آنها در بازار از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین شرکت تامین کننده فیلترها باید از سابقه و اعتبار قابل قبولی برخوردار باشد تا خدمات پس از فروش و ارائه فیلترهای با کیفیت را تضمین نماید.
شرکت هانیول آمریکا، یکی از بزرگترین کمپانی های حوزه هوشمند سازی ساختمان و BMS، از چند سال پیش شروع به عرضه دستگاه های تصفیه هوا مدل ایرتاچ (Air Touch) کرده است. این دستگاه با برخورداری از فناوری فیلتراسیون مورد استفاده در شاتل های ناسا قادر است هوای پاک و سالم را برای محیط خانه ها به ارمغان بیاورد.
منبع: khabaronline